Ny EP - PUST & KVARTS

Sjekk ut ny EP med PUST & KVARTS – “Skip frå sør”;
to ensembler i et nytt og spennende samarbeid på folk-scena.
Hør EPen her eller på Spotify.

Foto: Taras Bezpalyi

To prisbelønte og veletablerte ensembler med masse bra folk har innledet et spennende samspill, og fredag 3. november ble fire låter sluppet på digitale plattformer som en forsmak på deres ferske samarbeid. Hør EPen Skip frå sør her.

PUST har i 20 år vært en av landets ledende vokalensembler, og på mange måter vært banebrytende i sin genre med særegne vokalarrangementer og et kreativt vokaluttrykk sterkt inspirert av norske musikktradisjoner. KVARTS har siden slutten av 90-tallet vært minst like banebrytende og markante innen sitt musikalske felt, som en av folkemusikkgruppene i Norge med lengst fartstid og med en stadig søken etter nytt materiale og nye valører i sitt musikalske uttrykk.

De to ensemblene har en felles link og forankring i norsk tradisjonsmusikk. PUST sin instrumentale tilnærming til vokalmusikk gir et spennende møte med et kreativt ensemble som Kvarts, og med alle mulighetene tradisjonsmusikk byr på gjennom både tekstlig og instrumental forankring. Med en leken tilnærming har de to ensemblene tatt et dypdykk i repertoaret til begge gruppene, videreutviklet og omarrangert tradisjonell og egenkomponert musikk i leting etter nye særegne versjoner.

Resultatet hittil er 4 låter (2 fra hver av ensemblenes katalog), som ble så bra etter en vårdag i studio, at de nå utgis som en EP som et startskudd på prosjektet. Kvarts var også gjester på PUST sin 20års-jubileumskonsert denne høsten, som et første anslag for en større konsertproduksjon i 2024/25.

Tor Magne Hallibakken har vært produsent og låtene er innspilt i Hallibakken studio i Hallingdal (juni 2023). KVARTS består av Jo Asgeir Lie (trekkspill), Øystein Rudi (fele, hardingfele), Erlend Styve (gitar) og Tom Willy Rustad (kontrabass m.m.).