PUST feirer 20 år!

Stor jubileumskonsert på Cosmopolite Scene på Torshov i Oslo, lørdag 23/9 kl 20. Kjøp billett!

Foto: Mads Iversen

Gjennom 20 år har PUST vært en av de ledende vokalgruppene i Norden, og på mange måter vært banebrytende i sin genre med særegne vokalarrangementer og et kreativt vokaluttrykk sterkt inspirert av norske musikktradisjoner. PUST har alltid viet stor plass til kombinasjonen av stemmelek og personlighet i sin musikk, som viser hvor unikt, mangfoldig og autentisk stemmen er som instrument.

Sekstetten har gitt ut 6 kritikerroste album til en rekke terningkast 5 og 6 i landspressen, inkludert to julealbum hos Kirkelig Kulturverksted. De ble nominert til Spellemannspris for sitt debutalbum i 2007, og en rekke CARA Awards (acappella’ens Grammy) for alle sine seks album. Ensemblets musikk er en blanding av egne låter og fornyede tolkninger av andres komposisjoner, inspirert av jazz, viser og folkemusikk.

Nå feirer de 20 innholdsrike år, og lørdag 23. september inviterer de til storslagen jubileumskonsert på Cosmopolite på Torshov i hovedstaden! Gjesteartister for kvelden er folkemusikk-gruppa Kvarts. Dørene åpnes kl 19, konsertstart ca kl 20.

Sangerne i PUST er Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Mattis Myrland (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass).

Musikerne i Kvarts er Jo Asgeir Lie (trekkspel), Øystein Rudi (fele, hardingfele), Tom Willy Rustad (kontrabass, toradar, seljefløyte, munnharpe og gitar) og Erlend Styve (vokal, gitar).


Konserten er støtte av Oslo Kommune

Eks. på omtaler av ensemblets 6 album:

“Det er altså en så vanvittig vakker klang i og av PUST både individuelt - og ikke minst kollektivt, at hvis ikke julefreden senker seg under avlytting av «Lengt etter lys» så bør man nesten søke profesjonell hjelp.”
(Nettavisen - Tor Hammerø, anmeldelse av Lengt etter lys, 2020)

“PUST er en vokalsekstett som på et inderlig og originalt vis forteller oss at den menneskelige stemma er den aller viktigste.” (Nettavisen - Tor Hammerø, anmeldelse av Huggu over vatn, 2017)

“Keeping their arrangement standards a notch above the rest of the world, the singers of Pust have perhaps recorded their strongest release yet with “Huggu Over Vatn”.
(The Recorded A Cappella Review Board - Kimberly R. Sailor, anmeldelse av Huggu over vatn, 2017)

“Ein god tittel på endå eit strålande album frå ei makelaus vokalgruppe.”
(Dagsavisen – Roald Helgheim, anmeldelse av Fryktløs, 2013)

“Meditativt, stemningsfullt og evig beroligende.”
(VG - Tor Martin Bøe, anmeldelse av Julero, 2011)

“Et julealbum for evigheten.”
(Aftenposten - Harald Fossheim, anmeldelse av Julero, 2011)

“Vokalensemblet Pust har gjort det igjen. De er viltvoksende, utfordrende og uforutsigbare, både eksperimentelle og temperamentsfulle i sin vokalglede.”
(Aftenposten - Svein Andersen, anmeldelse av Kry, 2009)

“Vokalsjarm og stemmelek helt utenom det vanlige.”
(Aftenposten - Svein Andersen, anmeldelse av Femkant, 2007)