Innlandsturné - LIVETS HØST

PUST reiser på høstturné i slutten av oktober i regi av Musikk i Innlandet, sammen med tidligmusikk-ensemblet Early Voices og musikere på originale strengeinstrumenter. Livets Høst er en konsertforestilling som tar publikum gjennom lys og mørke, refleksjon og kontemplasjon, hvor folkehistoriske tradisjoner møter kirkelige ritualer og kommentarer.

Turnéen besøker følgende vakre kirkerom langs pilegrimsleden i Innlandet fylke:
Tirs 29/10 kl 19: Hadeland, Tingelstad kirke
Ons 30/10 kl 19: Hedmarken, Stange kirke
Tors 31/10 kl 19: Snertingdal, Seegård kirke
Fre 1/11 kl 19: Gudbrandsdalen, Ringebu kirke
Lør 2/11 kl 19: Østerdalen, Øvre Rendalen kirke

Kjøp billetter her: https://musikkinnlandet.no/livets-host/

Hvor kommer musikken vår fra, og hvor har den reist før den kom hit?

Konsertforestillingen løfter frem tematikken "Livets Høst" slik den har funnet sin vei inn i et historisk kirkemusikalsk materiale, samt i et historisk og hittil lite utforsket folkemusikkmateriale fra Innlandet (basert på nedtegnelser i gamle bygdebøker fra Vardal, Hadeland, Østerdalen og Gudbrandsdalen). Konserten tar publikum med gjennom en historisk klanglig reise i tid, hvor det som er våre egne tradisjoner møtes i krysningspunktet med kontinentale og lokale/hjemlige påvirkninger, gjennom en spennende musikalsk dialog og drøfting.

Forestillingen presenterer et samspill og dialog mellom to vokalensembler; tidligmusikk-ensemblet Early Voices med verker av Palestrina, Monteverdi, Byrd og Gesualdo, og vokalgruppa PUST som framfører for anledningen nyskrevne folketonearrangementer av ensemblets baryton Håvard Gravdal. Dialogen forsterkes med folkemusikere som Sveinung Lilleheier og Ingrid Lingaas Fossum på originale strengeinstrumenter som bl.a. Hardanger-lutt og langeleik.

“Livets Høst” løfter fram temaer som lys og mørke, refleksjon og kontemplasjon, sørgesang og dans, slik disse temaene har funnet sin vei; fra kirkerommene i Europa, via storgardene og kroene, og inn til husmannsstuene på Innlandet.