New video - "Usynlig"

From our 15th years anniversary concert in Oslo (Victoria Nasjonal Jazzscene) Sept 2018.
Guest musicians: Gjermund Larsen (fiddle), Lars Andreas Haug (tuba) and Knut Aalefjær (perc).

“Usynlig” (Invisible) recorded on the album Kry (2009), written by Elisabeth Anvik.
Photos and video editing: Stian Herdal

AFTENPOSTEN ANBEFALER JULERO

Aftenposten har satt opp liste med de 10 julealbumene gjennom tidene som de mener du bør ha i samlinga di. Julero med PUST er en av dem, i selskap med Elvis, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Bugge Wesseltoft! Se hele lista her.

"Ved inngang til en ny julesesong slippes det hvert år mange juleplater som mottas med ulike karakterer. I år har Aftenpostens musikkredaksjon også viet plass til de julealbumene gjennom tidene de mener du bør ha fremst i platehylla eller øverst i spillelista di i desember. På denne lista finner du PUST og Julero (Kirkelig Kulturverksted, 2011):

Sekstetten Pust tolker skandinaviske og tyske julesanger ved siden av egne komposisjoner. De arrangerer låtene selv, med vokalprestasjoner fnugglette som nysnø. Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning."

Det er utrolig stas for PUST å være med på en slik liste. Det er en stor anerkjennelse for musikken til ensemblet. I Aftenpostens anmeldelse av Julero i 2011 skrev de at "dette er en juleplate for evigheten". Nå understreker de det.

Aftenpostens anmeldelse av "Julero" fredag 25. november 2011. 

Aftenpostens anmeldelse av "Julero" fredag 25. november 2011. 

The norwegian newspaper Aftenposten has set up a list of the "top 10 Christmas albums of all time" that they think you should have in your collection. Julero with PUST is one of them, in company with Elvis, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald and Bugge Wesseltoft! See the complete list here.

SINGELSLIPP

Nordmenn elsker å snakke om været. PUST synger om det! Før jula tar til kan du varme deg på PUST sin nye singel Se for et vær det e', og på årets juleturné tar de den med seg opp på scenen.

Singelen er gitt ut på Grappa Musikkforlag, og du finner den blant annet på TunesSpotifyMusikkOnline.

Se for et vær det e' er Terje Nilsens nordnorske versjon og oversettelse av den amerikanske klassikeren Baby it's cold outside, skrevet av Frank Loesser og først framført i duett med sin kone Lynn Garland. Låta ble udødeliggjort gjennom filmen Neptuns datter (1949) og mottok en Oscar for Best Original Song

PUST sin versjon er arrangert av Marius Løken, og produsert av Håvard Gravdal og Øystein Halvorsen (lyd). Solister er naturligvis ensemblets to nordlendinger; Camilla Susann Haug og Mads Iversen (bildet). Coveret er tegnet av Sofie Grøv Hauland.

I USA blir låta mest fremført i måneden desember og blir ofte spilt sammen med julesanger, selv om teksten ikke refererer til julen. Denne versjonen blir naturlig nok å høre på årets julekonserter med PUST. 

Norwegians love to talk about the weather, and PUSTS sings about it. Their new single "Se for et vær det e' " are a north Norwegian version of the american classic "Baby it's cold outside" written by Frank Loesser, first performed in a duet with his wife Lynn Garland.